onsdag 28 november 2012

Skall vi tjejer behöva tåla kränkningar på Victoria Milan?

 Jag har funderat lite kring de där otrevliga mailen man ibland får på Victoria Milan. Det där killarna som inte fattar att man inte hoppar i säng med dem på direkten eller åtminstone bjuder på nakenbilder. Killarna som tycker jag är en fitta, ett asshole, som säger att de förstår precis varför maken vill skilja sig från mig (det var jag som startade upp denna process), som säger att "en dag skall jag få din fitta blöt och jag skall slicka den" när jag just avvisat dem vänligt men bestämt.

I förrgår skrev en kille som jag inte ville skicka nakenbilder till:
"Du är en ful Gammeltacka och plump gris som ingen vill vara med tyvärr. Jag säger som alla anda inkl. din s.k. man: Du får stå kvar!"
Jag läste igenom användarreglerna på Victoria Milan. Där står sida upp och sida ner om att man inte får SPAMMA, sprida virus eller agera för kommersiella intressen men väldigt lite om hur vi skall uppträda mot varandra. Jag fann faktiskt en rad om uppförandekod - men jag fick verkligen leta efter den.
Du kommer ej använda internettjänsten till att delta i någon form av trakasserande eller stötande uppförande, inkluderat med ej begränsat till publicering av sexuell och/eller rasistiskt stötande, hotande, vulgärt, oanständigt, trakasserande, ärekränkande eller opassande materiell av något slag.
Så stötande uppförande är tydligen inte OK.

Jag är medlem i en utländsk site som påminner om Victoria Milan. Där arbetar man aktivt med att få folk att uppföra sig väl mot varandra - för allas trevnad och för att få kvinnorna att stanna kvar. Alla män får ett mail med "What women do not like". Det vill säga vi vill inte få sexuellt grova mail vid första kontakten, vi vill inte se männens glädjepinne heller i första mailet. Vi vill inte heller att de sticker den i munnen på oss. Visst mailas sådant också men först när båda parter är med på det. Det handlar om respekt och timing.

Om någon överträder uppförandekoden - det vill säga stalkar eller kränker någon så åker han eller hon ut med omedelbar verkan. Eventuellt resterande avgift fryses inne. Detta skapar en oerhört trygg miljö för sitens medlemmar. Admin är närvarande och bryr sig om var och en. Alla skall må bra och rötäggen åker ut. Andelen kvinnor är betydligt större än på VM.

Victoria Milans blogg kan jag läsa :
Använd rapportera-funktionen
Som de flesta andra datingsidor har Victoria Milan en knapp som heter ”rapportera användare”. Denna gör att våra medlemmar snabbt och enkelt kan rapportera andra medlemmar om de känner sig kränkta eller utsatta för stötande språkbruk. Victoria Milan tar alla anmälningar på allvar och vi uppskattar att du hjälper både oss och andra medlemmar att göra Victoria Milan till en säkrare och tryggare plats för dating.
Jag har rapporterat några profiler några gånger på VM men inget händer. Användaren finns kvar. Tydligen ser inte Viktoria Milan speciellt allvarligt på brott som strider mot uppförandekoden. Hanteringen av blockade profiler är under all kritik dessutom. Den jag blockat kan fortfarande se hela min profil vilket kan vara ett integritetsproblem även om vi inte kan kommunicera efter blockningen. En blockad profil skall vara helt dold och är det på andra dejtingsiter.

Med tanke på den sneda könsfördelningen så är bristen på insikt hos Victoria Milan helt fel. Utan kvinnor så blir det inte mycket att göra för männen där. VM kommer dö ut. Victoria Milans admin måste engagera sig såväl i kränkande ordval såsom användarens integritet.

Just denna gång har jag även rapporterat kränkningen via en Feedbackanmälan. Inget svar ännu.

Jag tycker VM skall aktivt verka för att alla skall agera respektfullt mot varandra. Jag ser inget av detta idag. Varken i form av agerande vid behov eller förebyggande arbete Varför inte införa ett varningsystem? Efter tre varningar så åker den som kränker ut. Alla skall ha rätt att bättra sig!

Jag vet att personal på Victoria Milan läser denna blog. Så lyssna nu noga:
  • Ni måste ta kränkningarna på allvar och skydda de som blir kränkta. Annars kommer kvinnorna fly er site.
  • Ni måste se till att blockade profiler hanteras rätt. Jag vill inte att min proil kan läsas av den jag blockat
  • Kontakta mig gärna. Min e-postadress finns någonstans i er feedbackhantering. Eller skicka mig en e-postadress i kommentarsfältet här nedan. Jag tar bort den samma dag ni postar den

  

måndag 26 november 2012

En sann konversation från Victoria Milan

Mycket får vi tjejer utstå på Victora Milan. jag undrar vilka kvinnoperspektiv som finns i huvudet på en kille som denna. Detta är en sann konversation. Jag har bara rättat några stavfel.

Jag: Hur länge har du varit här på VM?

Han: En månad kanske. Hur länge har du varit med?

Jag: Sen augusti förra året. Men jag har varit borta lääääääänge. De är lite sjukt för vi tjejer får så mycket uppmärksamhet att vi kan må dåligt av det. Det är jobbigt att avvisa folk hela tiden. Ni har jobbigt av precis motsatta skäl.

Han: Haha ;) Hu många har du träffat då?

Jag: Fikat med ca tio. Träffat två. Ej samtidigt dock - i sekvens. Men det händer saker som gör att goda saker har sitt slut i förtid ibland.

Han: Hur hänger det ihop att du fikat med ca 10 och fikat med 2? Betyder det att du träffat 12 st då? ;)

Jag: Nej två har kvalat vidare. Fast båda är ute ur bilden nu. Jag har ju varit här i 18 månader nu. De flesta möten är "stendöda". Kemi går inte att förutspå oavsett hur bra man kommer överens i mail.

Han: Har du lust att skicka ngn bild på dina fina bröst? ;)

Jag: Nej, sånt gör jag bara med de jag är riktigt intima med. Där är vi inte ännu och jag börjar fundera på om jag vill vara det. Det var lite plumpt tycker jag.

Han: du är en ful Gammeltacka och plump gris som ingen vill vara med tyvärr. Jag säger som alla anda inkl. din s.k. man: Du får stå kvar!

Jag hann tyvärr varken tala om att det var jag som påbörjat skilsmässan eller vilka ljuvliga killar jag redan träffat på Victoria Milan. Killen var för konflikträdd för att låta mig svara. Han hade redan blockat mig. Jag gjorde detsamma.

torsdag 22 november 2012

Ett värmande brev

Jag fick ett värmande brev idag från en man jag sagt adjö till. Han hörde av sig för några veckor sedan då jag var på resa. Jag bad taktiskt nog att få återkomma och skrev ett vänligt brev till honom i lugn och ro förra helgen.

Jag skrev att jag inte klarade av hemligheterna vid ett vänsterprassel. Jag skrev att jag inte klarar av att smyga in på hotellrum, inte kunna visa sig ute på stan tillsammans och inte äta frukost tillsamman. Det känns förnedrande. Jag skrev också att jag förstod att han behöver hemligheter men att det inte är något för mig.

Detta var ingen man från Victoria Milan - jag lärde känna honom i yrkeslivet. Med två små barn så är han dödsrädd att göra någon skada men ändå bedrar han sin fru. Jag förstår det inte. Jag såg en gång hur hans ögon tårades då han kom och tänka på den skada han kunde åstadkomma om han blev påkommen. Jag är glad att jag inte sa "ja" på den där konferensen.

Han undrade försynt om jag inte gillade honom. Men det gjorde jag - jag bara fixar inte paketet han anlände i.  Kanske inte heller en del av hans preferenser....men det var helheten jag sa nej till.

Killen förstod vad jag skrev. Han tyckte det var ett vacker brev. Jag är glad att han tog det så. Jag har en vän kvar. Jag tror inte på det där att:
If you cannot be lovers you cannot be friends
Det visar sig vara fel gång på gång.

fredag 16 november 2012

Kärlek utan äganderätt - finns den?

Kärlek utan äganderätt är något jag funderat på under sista året. Finns den och vad betyder den egentligen?

Det finns åtminstonde två tolkningar. Den självklara i Victoria Milan sammanhang är gissningsvis att man inte skall komma mellan älskaren och hans fru. Det vill säga man skall respektera familjen och att man bara har honom till låns. Den andra är att han älskar dem alla - det vill säga han har fler än en älskarinna.

Oegennyttig kärlek

Jag kommer ihåg en gång då jag skickade hem min älskare. Han hade klantat till det rejält i äktenskapet - helt utan min hjälp. Det blev kris och fullkomligt artktiskt klimat i hans hem. Jag förbjöd honom att träffa mig. Jag övertalade honom att skaffa en familjeterapeut. Han hade mig som bollplank i denna härva - per mail - och jag stöttade honom så gott det gick och pekade med rak arm:
"Lös dina problem. Jag finns kvar på något vis men i vilken form får vi se när du kommit ut på andra sidan".
Så när det verkligen gällde - då älskade jag helt utan äganderätt. Det var en altruistisk helt oegennyttig kärlek. Jag ville att han skulle ha det bra och han älskade sin fru.

Denna kille hade fått lov att leka med mig - frun gjorde detsamma med sin älskare - men ändå hade jag i många stunder svårt att känna mig tillräckligt högt i prioritet. Det var svår att alltid vara på plats fyra - efter fru, barn och jobb. Kanske plats fem till och med då kompisar också var viktiga. Detta liv fick mig att ompröva vad jag höll på med....delvis.

Jag funderar på vad det var för kärlek. Jag gissar att jag kände kärlek till honom men jag var inte kär i honom. Jag hade noga valt att inte bli det och vi pratade ofta om vilka känslor som var OK att känna. Vi kom överens att djup vänskap och förtjusning var rätt nivå. Men frågan är om man alltid har det valet. Eller kan man bli kär mot sin vilja? Kan man bli kär trots alla odds är emot en? Kan man klara av att hålla affären till oegennyttig kärlek utan äganderätt?


Han är som Gud fader - han älskar dem alla

Han älskar dem alla men vill ha hennes oreserverade kärlek. Denna vilda dröm gissar jag en del män gärna fantiserar om - det vill säga - han vill ha älskarinnans kärlek men har inte bara en fru utan kanske även en eller två till älskarinnor. (I och för sig gissar jag att det finns en del kvinnor som önskar detsamma men av någon anledning tror jag det gäller fler män).

För egen del skulle jag inte kunna ge kärlek till någon som "knullar runt". Jag skulle till och med att ha svårt att låna ut min kropp till en sådan person. Vem vill vara #21 bland VM kontakterna bortsett från risken för sexuellt överförbara sjukdomar? Men varför kan jag tänka mig att dela mitt föremål för affektion med hans fru (dvs om han får leka för henne) men inte med en älskarinna? 

Jag har inte tänkt klart här ännu men jag tvärvägrar en älskarinna till - det vill säga om jag verkligen är förtjust i killen.

Det hela landar bland annat i mängden uppmärksamhet jag skulle få och mängden kärlek. Man kan älska mer än en kvinna eller man - det vet jag - precis som man kan älska mer än ett barn (man kan ha tio barn och älska dem alla). Men med en en fru och två älskarinnor så blir det svårt att vara lojal. det är svårt nog med två föremål för ens åtrå och kärlek. Jag skulle få mindre uppmärksamhet för hur skall han räcka till? Vill han dessutom ha min kärlek - då är det bom stopp för ett sådan arrangemang.

Hela denna blogpost är i viss mån ett teoretiskt filosoferande då tankarna triggades av en diskussion i veckan. En väninna hade samma slutsats som mig
"ingen avundsjuka eller äganderätt gentemot frun men däremot mot konkurrerande älskarinna"
Visst är det lite absurt?